Mitt galna liv …

Mitt galna liv : en memoar om psykisk sjukdom

… av Arvid Lagercrantz är en inträngande memoar om hur det är att leva med psykiskt sjukdom.

Tidigt fick Arvid Lagercrantz diagnosen psychosis manico-depressiva (dipolär), och vi får följa honom genom elchocker, tvångsintagningar men även ett fungerande yrkesverksamt liv.

Mellan sina tolv "skov" av sjukdomsutbrott jobbade han hela sitt yrkesliv som journalist; Dagens Eko i många år men även som VD för Sveriges Riksradio i 10 år.

 

Inträngande, naket och uppriktigt berättar han om den psykiska ohälsan i familjen och släkten, om sin barndom, sitt sjukdomsutbrott och sin tvillingbrors självmord. Genomsnittligt har en dipoär person nio sjukdomsskov, Lagercrantz berättar om sina tolv. Och mellan dessa maniska perioder kämpade han vidare med det som kallas livet. Vid sin sida stod vänner och en förstående fru, som också får komma till tals i boken och berätta om sina tankar kring Lagercrantz sjukdomsskov.

 

Det hela blir en fantastisk livsresa och man kan faktiskt knappt släppa boken.

Den är välskriven, lyckas belysa väsentligheterna och fångar läsaren. Utan att bli känslosam lyckas han förmedla hur det är att leva med en psykisk sjukdom, ge en inblick i det liv han levt.

 

Den är också intressant för den som vill veta mer om sjukdomen. Hur den drabbade upplever den, men även de närmaste.

En utmärkt bok!

 

BETYG: 5Kommentarer
Postat av: Marita Staf

Välskriven som vanligt, Lagercrantz hamnar på min att köpa lista.

2010-11-07 @ 13:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: