Never look away …

Never Look Away


… av Linwood Barclay är en studie i överraskningar. Inte minst för bokens huvudperson, David Harwood.

David anser sig vara en lycklig man. Han jobbar som reporter, är gift med en kvinna han älskar och har en fyraårig son. Livet leker när hustrun plötsligt börjar tala om självmord. Två veckor senare försvinner hon från nöjesparken som familjen besöker. Hon är spårlöst borta och David fruktar det värsta. Men när polisen tillkallas och biljetterna, som hans fru köpt via internet, kontrolleras, ser man att bara han och sonen gått in på nöjesparken.  Jan, hans fru tycks aldrig ha varit där, inte ens köpt biljett till sig själv och rätt snart inser David att han inte ens kan bevisa att hon varit vid liv sedan kvällen innan. Ingen mer än sonen kan intyga att hans mamma varit med till nöjesparken – men vem tror på en fyraåring?

 

David blir ganska snart misstänkt för mord på sin hustru. Ingen tror på det han säger och motvilligt förstår han att någon är ute efter att sätta dit honom. Samtidigt som polisen går igenom hans liv och hans bostad jagas han för sin kännedom om tagande av mutor. Han har en artikel på gång – men vågar han skriva mer om detta. Kommer han ens att få tillfälle till det?

 

Barclay berättar som vanligt en väl genomtänkt och mycket spännande historia. Boken finns ännu inte översatt till svenska, men mina goda erfarenheter av hans författarskap gjorde det svårt att vänta!

En tät spänningsroman, en bladvändare. En väl använd lässtund!

 

BETYG: 5