Drömmen förde dig vilse …

Drömmen förde dej vilse



... är ANNA JANSSONS senaste deckare om Maria Wern, kriminalinspektör på Gotland.

 

Som en röd tråd genom boken går sägnen om havsfrun, kvinnan som drunknade på sin egen bröllopsnatt, men även den mystiske man i kåpa som misshandlat en pojke till döds och nära nog även Maria när hon försökt rädda pojken. Vem är mannen?
Marias vän och arbetskamrat Erika blir också mer och mer indragen i den märkliga historien, som bitvis blir riktigt spännande.

Samtidigt som det här är en bra och spännande deckare, är även parallellhändelserna mycket välskrivna. Marias försök att nå sin arbetskamrat och vän Per, Pers egen problematik och Erikas nyfunna kärlek ger boken fler dimensioner. Fler trådar man vill följa.

 

 

Med Gotland i kulissen tecknar Anna Jansson skickligt sina personer och miljön. Vi känner många av dem från hennes tidigare böcker, och deras personliga problem når ibland lösningar, ibland inte. Annas styrka är det normala i det onormala. Inget överdrivet, inte alls för otroligt, men mycket obehagligt eftersom det, som sagt var, inte alls är otroligt att allt detta kan inträffa.

 

 

 

En bok som jag inte kunde släppa förrän den var slut.

 

 

BETYG: 5